هزینه اخذ پروانه ساختمان چقدر است؟
پروانه ساخت مجوزی میباشد که توسط شهرداریها صادر میشود که پیش از شروع کار باید نسبت به گرفتن آن اقدام نمود. هرگونه ساخت و ساز بدون دریافت مجوز خلاف قانون میباشد و شهرداریها و سایر ارگانهای مربوطه نسبت به پیشگیری از ادامه ساخت و ساز بناهای بدون مجوز اقدام خواهند کرد. با توجه به اهمیت دریافت این مجوز در این مطلب سعی داریم به هزینه اخذ پروانه ساختمان بپردازیم تا بتوانید به صورت حساب شده تمامی عوامل را مد نظر قرار داده و برای دریافت آن اقدام نمایید.
شرکت رویال سازه پایدار
برای دریافت مشاوره و اطلاعات بیشتر در زمینه هزینه اخذ پروانه ساختمان و همچنین راهنمایی در جهت اخذ پروانه ساختمان می توانید با شماره 09124409621 تماس حاصل نمایید.
بیشتر بخوانید: وام طلا
پروانه یا جواز ساخت چه کاربردی دارد؟
پروانه ساختمان در واقع دفترچه ای میباشد که در آن مشخصات بنا مورد نظر درج شده است. در این دفترچه مشخصات مهندسین ناظر ساختمان طراح و مجری، مشخصات سازهای، اطلاعات معماری بنا، مشخصات دیوارها و نما، تجهیزات و تاسیسات نصب شده در ساختمان، اطلاعات فنی تجهیزات و تاسیسات مکانیکی سازه، اطلاعات فنی تجهیزات برق و آسانسور در قالب جدولهایی به صورت فهرستوار ذکر شده است.
برای هر کدام از این مشخصات ذکر شده در بالا به تفصیل و به تفکیک توضیحاتی داده شده و خریداران و متقاضیان خرید ساختمان میتوانند با نگاهی به این دفترچه از کیفیت بنا آگاه شوند. البته اصلیترین هدف از گرفتن مجوز ساخت اطمینان از ساختوساز قانونی بر اساس مشخصات فنی استاندارد و رعایت اصول شهرسازی مطابق با آییننامهها و ضوابط طرح جامع شهری میباشد.
بهرهمندی از تسهیلات بانکی، بیمه ساختمان و افراد مشغول به کار در ساخت و ساز بنا، جلوگیری از بروز حوادث حین ساخت و استفاده از تجارب فنی و مهندسی از دیگر دلایل اخذ پروانه ساختمان به شمار میآیند. برای اطلاع از هزینه اخذ پروانه ساختمان میتوانید، با شرکت ساختمانی رویال سازه پایدار تماس بگیرید تا با بررسی شرایط راهنماییتان کنیم.
بیشتر بخوانید : جواز ساختمان چیست؟
مراحل و هزینه دریافت پروانه و جواز ساختمان
- برای گرفتن پروانه ساخت بنا ابتدا مالک یا وکیل او باید به دفاتر خدمات الکترونیک شهر مراجعه نموده و با ارائه مدارک زیر برای ثبت نام اقدام نماید:
اصل و کپی سند ملک، حضور تمامی مالکان یا وکیل ملک، کارت ملی، برگه تسویه حساب عوارض نوسازی شهرداری در سالهای گذشته و سال جاری.
- در مرحله بعدی پرونده تشکیل میشود و بعد از تشکیل پرونده بازدید انجام میشود. طی عملیات بازدید مواردی مثل ابعاد ملک، عرض خیابان، بنای موجود و موقعیت مجاورین مورد بررسی قرار میگیرند.
- یک اتوماسیون اداری برای ملک دستور نقشه صادر نموده و اطلاعاتی چون ابعاد باقی مانده ملک بعد از اصلاحیههای موردنظر شهرداری، مساحت آن پس از اصلاح، تعداد طبقات و سطح اشغال هر طبقه در دستور نقشه ذکر خواهد شد. علاوه براین، در این مرحله بر حسب پهنهای که ملک در آن واقع شده است، متراژ سند، عرض گذر و حجم ساختمان، مشخص میشود.
- در این مرحله طبق قوانین و مقررات شهرداری و دستور صادر شده، نقشه بنا طراحی میگردد. این قسمت به نوعی مهم ترین مرحله اخذ پروانه ساختمان محسوب میشود و طراح باید تمام مهارت خود را به خرج دهد تا در راستای ضوابط تعیین شده نقشهای طراحی کند که از مساحت زمین حداکثر استفاده را ببرد.
- بعد از تایید شدن نقشه، عوارض شهرداری بر اساس متراژهای موجود در هر طبقه از بنا و نوع کاربری آن، محاسبه شده و نهایتا هزینه اخذ پروانه ساختمان مشخص میشود.
بیشتر بخوانید : اخذ پروانه ساخت و جواز ساختمان
-
شرکت رویال سازه پایدار
برای دریافت مشاوره و اطلاعات بیشتر در زمینه هزینه اخذ پروانه ساختمان و همچنین راهنمایی در جهت اخذ پروانه ساختمان می توانید با شماره 09124409621 تماس حاصل نمایید.
محاسبه هزینه دریافت پروانه ساختمان
محاسبه هزینه اخذ پروانه ساختمان متناسب با کاربری ملک نتفاوت میباشد. به عبارتی عواملی که در هزینه جواز ساخت بنا تاثیر میگذارند، شامل مواردی چون متراژ زمین، مساحت ناخالص، تعداد طبقات ملک، تعداد پارکینگ و قیمت منطقهای ساختمان میشوند. در ادامه محاسبه هزینه پروانه ساخت برای بناهای مسکونی یا یک واحدی و مجتمع های مسکونی را آوردهایم که با توجه به آن بتوانید
هزینه جواز ساختمان مسکونی یک طبقه = ضریب*(مساحت ناخالص زیربنای سازه) – (تعداد پارکینگ تأمین شده*۲۰) * قیمت منطقهای آن
مساحت ناخالص زیربنا نیز برابر است با مجموع کلیه بناهای موجود در ساختمان. برای کسب اطلاعات بیشتر در این راستا میتوانید با ما تماس بگیرید.
بیشتر بخوانید: وام با خودرو
مراحل پس از پرداخت هزینه اخذ پروانه ساختمان
بعد از پرداخت عوارض شهرداری درخواست تعیین ناظر انجام خواهد شد و باید برگههای سهمیه آن به انضمام قرارداد بین طرفین به عنوان ملاک تکمیلی پیش نویس پروانه ساخت و برگه تعهد رعایت اصلاحی توسط شخص مالک تهیه شوند. همچنین تمامی مدارک نام برده از جمله مواردی که در دفترچه پروانه سختمان درج می شوند، باید توسط مالک به دفتر خدمات الکترونیک تحویل داده شود.
بیشتر بخوانید : مدارک اخذ پروانه ساختمانی
اعتبار پروانه ساختمانی چه مدت است؟
پروانه ساخت از روزی که صادر میشود تا ۲ سال اعتبار دارد که ۲سال دیگر هم به آن اضافه خواهد شد. هر جواز ساختی به طور کلی تا ۴سال تاریخ انقضا دارد و با توجه به متراژ، کاربری سازه و تغییراتی که ممکن است در نقشه ایجاد شود، به زمان بالا اضافه خواهد شد.
زمان مورد نیاز برای ساخت بر اساس متراژ بنا اعلامشده و اگر مالک نتواند در این مدت زمان ساختوساز را تمام کند، ابتدا به او اخطار داده میشود و پس از آن عوارض تعویق به آن تعلق خواهد گرفت. اگر در حین ساخت بنا به علتهای مختلف نقشه معماری اولیه تغییر کند، باید پروندهای در دفاتر خدمات الکترونیک تشکیل داده شود و مراحلی مثل صدور پروانه اولیه طی شود تا پروانه جدیدی صادر کنند.
چنانچه اضافه بنایی مازاد بر متراژ پروانه ساخت مشاهده گردد، ابتدا جلوی کار گرفته خواهد شد و سپس مالک باید مراحل گواهی عدم خلاف را طی کرده و در صورت عدم تجاوز از مقادیر مجاز شهرداری باید بابت اضافه متراژ، عوارض بپردازد تا گواهی عدم تخلف برای او صادر شود که این عمل باعث افزایش هزینه اخذ پروانه ساختمان خواهد شد.
بیشتر بخوانید : مدت زمان صدور پروانه ساختمان
هزینه اخذ پروانه ساختمان
هزینه اخذ پروانه ساختمان برای آپارتمان مسکونی در شهر تهران از آیتمهایی میباشد که در قیمت نهایی بنا تأثیر دارد. همانطور که در بالا به آن اشاره کردیم، عوامل زیادی بر هزینه پروانه اثر میگذارند که اهمیت آنها قیمت منطقهای و مساحت ناخالص زیربنا را شامل میشود.
برای کسب اطلاعات بیشتر در این راستا و اخذ پروانه ساخت بهتر است به سراغ یک شرکت معتبر مانند رویال سازه پایدار بروید تا ضمن مشاورههای کاربردی شما را در راستای دریافت این مجوز بدون پرداخت هزینه اضافی راهنمایی کنند.
بیشتر بخوانید: وام سیم کارت
شرکت رویال سازه پایدار
برای دریافت مشاوره و اطلاعات بیشتر در زمینه هزینه اخذ پروانه ساختمان و همچنین راهنمایی در جهت اخذ پروانه ساختمان می توانید با شماره 09124409621 تماس حاصل نمایید.