زمانی که وارد خیابان یا کوچهای میشوید اولین چیزیکه در مورد ساختمانها توجه شما را به خود جلب میکند، نمای ساختمانهای موجود در شهر است. نمای هر ساختمانی به نوعی هویت آن ساختمان شمرده شده و تأثیر بسزایی در زیبایی شهر دارد. اگر در روند ساخت و ساز نظارت خوبی بر روی نمای ساختمانها صورت گیرد و مالکین هم این قضیه را رعایت کنند، نمای ساختمانهای شهر از یک همگونی و پیوستگی برخوردار خواهد شد که هم بر زیبایی خود ساختمان و هم بر زیبایی شهر و کشورمان تأثیرات فراوانی دارد. برای داشتن شهری زیباتر ما در این مقاله به نمای ساختمان و تأیید کمیته نما میپردازیم، تا با آشنایی بیشتر با این امر مهم بتوانیم در زیباسازی هر چه بیشتر شهر و کشور عزیزمان گامهای مثبتی برداریم. برای شناخت بیشتر این موضوع با ما تا انتهای این مقاله کاربردی با رویال سازه پایدار همراه باشید.
کمیته نما چیست؟
کمسیونی که طبق تفاهم نامه بین سازمان نظام مهندسی کشورمان و معاونت شهرسازی و معماری، برای ارزیابی کردن، بررسی، تحقیق و تأیید نمای همه ساختمانها پیش از آنکه در سطح شهر اجرایی شوند، تشکیل میشود، کمیته نما نام دارد. البته به یاد داشته باشید که این کمسیون زیر نظر شهرداری در حال فعالیت است. بنابراین کمیته نما کمسیونی است که از تفاهم بین معاونت شهرسازی و معماری و سازمان نظام مهندسی کشور بهوجود آمده است و وظیفه آن ارزیابی کردن و تأیید و یا عدم تأیید نمای ساختمانها در سطح شهر است. البته این ارزیابی باید قبل از اجرای نمای ساختمان انجام شود و مالک ساختمان موظف است که قبل از اجرایی شدن نمای ساختمان خود به معاونت شهرسازی و معماری شهرداری منطقه خود مراجعه کرده و اقدامات لازم جهت اخذ تأیید نمای ساختمان خود را انجام دهد.
بیشتر بخوانید : نمایندگی ایران رادیاتور در اندیشه
تأیید کمیته نما توسط رویال سازه پایدار
در صنعت ساخت و ساز یکی از دغدغههای اصلی سازندگان و کارفرمایان عزیز کشورمان اخذ تأیید کمیته نما از سازمانهای مربوطه میباشد. قبل از ساخت هر ساختمانی نیاز است که طرح نمای آن را در اختیار کارشناسان محترم شهرداری قرار دهید تا پس از طی مراحل اداری، اگر موفق به دریافت این تأییدیه شدید، اقدام به اجرای نمای ساختمان خود کنید.
تیم تخصصی ما در شرکت فنی و مهندسی رویال سازه پایدار جهت طراحی اختصاصی نمای ساختمان شما متناسب با ضوابط شهرداری و حضور در کمیسیون کمیته نما در خدمت شماست تا تأیید کمیته نما را در کمترین زمان ممکن از سازمانهای مربوطه کسب کند و در اختیار شما عزیزان قرار دهد.
اگر نیاز به راهنمایی و مشاوره بیشتری در این زمینه دارید با ما در رویال سازه پایدار تماس حاصل نمایید.
اهداف تشکیل کمیته تأیید نما چیست؟
آنچه که برای همه ما بهعنوان شهروندان یک شهر باید مهم و اساسی باشد، منظر و سیمای شهرمان است که عوامل مهم بسیاری وجود دارند که در این زیبایی دخیل هستند و نیاز است که به آنها آگاه باشیم تا شهر و کشوری زیبا داشته باشیم، یکی از این عوامل نمای ساختمان است که برای داشتن شهری زیباتر، بهترین روش این است که نظارتی بر روی تمامی ساختمانهایی که در حال ساخت هستند، صورت گیرد تا هماهنگی مناسبی در نمای بین ساختمانهای شهرمان را شاهد باشیم. برای این منظور هر کارفرمایی باید نسبت به تأیید کمیته نما اقدام نمایید تا اهداف این کمیته به تحقق برسد. اما در ادامه این مقاله به برخی از اهداف این کمیته اشاره شده است که آنها را با شما به اشتراک میگذاریم.
- اجرای نمایی متناسب با فضای شهر
- بهتر و زیباتر کردن چهره و هویت شهر
- دقت و توجه به اقلیم هر شهر در نماسازی ساختمان و همساز با اقلیم
- بهتر کردن و ارتقاء فضای شهر
- حفظ کردن اصالت و هویت هر شهر
- تأکید بر مهم بودن طراحی جزئیات نمای ساختمان
- افزایش کیفیت ساخت و ساز در شهر با وجود نظارت بر کار
- رسیدن به وحدت و بافتی هماهنگ در فضای شهر
اگر در زمینه تأیید کمیته نما به مشاوره و راهنمایی بیشتری نیاز دارید با ما در شرکت فنی و مهندسی رویال سازه پایدار تماس حاصل نمایید.
آشنایی با ضوابط کمیته نما
برای اینکه بتوانید تأیید کمیته نما را دریافت کنید، نیاز است تا مراحل اداری آن را طی نمایید که بهترین راه برای طی کردن راه اداری این است که با قوانین و ضوابط کمیته نما کاملا آشنا باشید تا بتوانید این مراحل اداری را به راحتی طی نمایید. برخی از ضوابط کمیته نما عبارتند از:
- نورپردازی مناسب در نمای ساختمان یکی از ضوابطی است که باید رعایت شود و بهگونهای طراحی شود که در هنگام شب و تاریکی ورودی ساختمان بهصورت آشکارا مشخص باشد و نمای چشم نوازی هم برای ساختمان فراهم آورد.
- طراحی مناسب ورودی نمای ساختمان بسیار مهم است و بازشوها و ورودیهای طراحی شده در نمای ساختمان باید زیبا باشند و از عناصری که غیر متعارف هستند در نمای ساختمان استفاده نشود.
- بهتر است که از مصالح با کیفیت و بادوام در نمای ساختمان استفاده شود.
- رعایت کردن تناسب رنگ در نمای ساختمان الزامی است و نباید رنگهای ناهماهنگ در نمای ساختمان بکار برده شود.
- طراحی علائم و نشانهای ضد دین و ضد فرهنگ ما در نمای ساختمان ممنوع است.
- مصالح و متریال بکار رفته در نمای ساختمان نیاز است که با بافت و ساختمانهای همسایه هماهنگی داشته باشد و مصالح بکار رفته با کیفیت و مقاوم در اقلیم آن شهر باشد.
- در طبقات پایینی استفاده از مصالح برنده و شکننده ممنوع است
- برای طراحی تراس ساختمان باید از مصالح مناسب این کار استفاده شود.
- در طراحی بازشوها دقت لازم صورت گیرد، زیرا بازشوهای با اشکال هندسی نامتعارف ممنوع میباشد.
- طراحی قرنیز مناسب برای پنجرههای ساختمان انجام شود تا هم نما از آلودگی حفظ شود و هم از ریزش باران بر نمای ساختمان جلوگیری شود.
- در طراحی نمای ساختمان نباید تماما از شیشه یا فلز استفاده شود.
اهمیت تأیید کمیته نما
لازم است که طراحان و معماران هر شهر و هر منطقهای با توجه به ضوابط شهرداری آن منطقه اقدام به طراحی نمای ساختمانهای مسکونی، اداری و تجاری نمایند. به یاد داشته باشیید که در صورت رعایت نکردن اصول و قوانین گفته شده به مشکلاتی با کمیته نما برمیخورید. بنابراین ضوابط و قوانین این کار را رعایت نمایید تا به مشکل بر نخورید. در این مقاله کمی راجع به این ضوابط اشاره شده است، کافی است کمی حوصله بهخرج دهید و آنها را مطالعه نمایید.
در صورت نیاز به مشاوره و راهنمایی بیشتر ما در رویال سازه پایدار در خدمت شما عزیزان هستیم.
تعریفی از نما و عناصر مهم آن از دیدگاه کمیته نما
نمای یک ساختمان بیان کننده حجم و فرمی است که در طراحی آن استفاده شده است و به چشم میآید و به غیر حجم و فرم شامل اجزای دیگری مانند سطوح باز و بسته و تقسیم کنندههای افقی و عمودی نیز میباشد. طراحی نمای ساختمان باید بهگونهای باشد که کاربری آن کاملا مشخص باشد و ببینده با دیدن نمای ساختمان بداند که مسکونی، تجاری و یا اداری میباشد.
اما ببینیم عناصر مهم تشکیل دهنده نما از دیدگاه کمیته نما چیست. در ادامه به این عناصر مهم اشاره شده است:
- مصالح نمای ساختمان
مصالح نمای ساختمان باید با کیفیت و بادوام و متناسب با اقلیم منطقه باشند.
- بازشوهای و پیشآمدگیهای نمای ساختمان
قسمتی از نمای ساختمان که برای ورود و خروج از ساختمان و یا تامین نور طبیعی آفتاب و تهویه ساختمان در آن طراحی شده است.
- نمای ساختمان
نمای ساختمان باید بهگونهای طراحی شود که تأیید کمیته نما را بگیرد.
- خط آسمان در نمای ساختمان
خط آسمان به خط جدا کننده نمای ساختمان از آسمان اطلاق میشود که عابران آن را میبینند.
- بام بنا در نمای ساختمان
سقف آخرین نمای ساختمان است که باید مناسب با اقلیم منطقه طراحی شود.
- ورودی نمای ساختمان
یکی از مهمترین اجزای ساختمان و پیوند دهنده داخل و خارج ساختمان به هم میباشد.
مدارک مورد نیازی که باید به کمیته نما ارائه دهید چیست؟
برای اخذ تأیید نما نیاز است که مدارکی را به کمیته نما جهت تأیید ارائه داد که این مدارک به شرح زیر هستند:
-
مشخصات کلی پروژه ساختمانی
- نام مالک ساختمان
- مشخص شدن نوع کاربری ساختمان
- پلاک ثبت شده ساختمان
- آدرس کامل ساختمان
- کد نوسازی ساختمان
- تاریخ ارائه
- عنوان پروژه ساختمان
- شهرداری منطقه
- شماره پروانه ساخت ساختمان و تاریخ آن
- و…
-
موقعیت مکانی ساختمان
- طرح پیشنهادی جهت مصالح نمای ساختمان
- طرح پیشنهادی
- نمای صفحات اول تا چهارم پروانه ساخت ساختمان
- ارائه رای کمیسیون ماده صد( اگر ساختمان خلافی داشته)
- نقشه به تأیید رسیده ساختمان توسط شهرداری
- مدارک حاضر مربوط به نمای موجود به همراه با تاریخ عکسبرداری از آن
- و…
ما در رویال سازه پایدار آماده مشاوره و راهنمایی شما در زمینه تأیید کمیته نما برای ساختمان شما هستیم. برای این کار فقط کافی است با ما در رویال سازه پایدار تماس حاصل نمایید.
کلام آخر
عوامل زیادی در زیبایی نمای ساختمان تأثیر دارند که با رعایت این عوامل هم شهری زیبا و هم ساختمانی زیبا خواهیم داشت. برای طراحی نمای ساختمان نیاز است تا با تمامی نکات آن آشنا باشید که ما در این مقاله فقط توانستیم به نمای ساختمان و تأیید کمیته نما بپردازیم که یکی از عوامل تعیین کننده نمای زیبای شهرمان محسوب میشوند و نیاز است تا با آگاهی کامل در این زمینه قدم برداریم.
برای کسب اطلاعات بیشتری در این زمینه ما در شرکت فنی مهندسی رویال سازه پایدار در خدمت شما عزیزان هستیم.