مدیریت پیمان ساختمان

فهرست مطالب

اگر به تازگی وارد صنعت ساخت و ساز شده‌اید و یا ملکی کلنگی دارید و قصد دارید آن را از نو بسازید و به امور معماری ساختمان علاقه ندارید و یا تجربه کافی در این زمینه را نداشته و حوصله دوندگی‌های مراحل اداری کارهای ساختمانی را ندارید، بهترین انتخاب برای شما مدیریت پیمان ساختمان است؛ زیرا با بستن این قرارداد بین شما به‌عنوان کارفرمای پروژه و یک پیمانکار تمامی مراحل اجرای کار بر عهده پیمانکار خواهد بود و شما فقط با خیالی راحت نظاره‌گر ساخت پروژه ساختمانی خود خواهید بود. با رویال سازه پایدار همراه باشید تا بیشتر با مدیریت پیمان و مزایای بی‌نظیر آن آشنا شویم.

مدیریت پیمان ساختمان چیست؟

مدیریت پیمان قرار دادی است بین مالک ساختمان و پیمانکار که به موجب آن، مالکی که قصد ساختن دارد، اما از تجربه کافی در این کار برخوردار نیست، صفرتا صد پروژه ساخت ساختمان خود را به پیمانکار که می‌تواند یک شخص حقیقی یا یک شرکت باشد واگذار می‌کند.

در قراردادی که بین مالک یعنی کارفرما و پیمانکار بسته می‌شود، تمامی هزینه‌های ساخت و ساز بر عهده خود کارفرما بوده و پیمانکار پروژه درصدی از هزینه‌های ساخت و ساز را به‌عنوان دستمزد دریافت می‌کند.

بیشتر بخوانید : وام با طلا

نگاهی کلی به مدیریت پیمان ساختمان

مدیریت پیمان یکی از روش های اجرای پروژه‌ها شمرده می‌شود که روشی جالب و کاربردی در پروژه‌های ساختمانی است. در این روش پیمانکار، هیچ هزینه‌ای پرداخت نمی‌کند و فقط مسئول اجرای پروژه اجرایی ساختمان و ساخت و ساز می‌باشد؛ اما همه هزینه‌ها بر عهده کارفرما یا همان مالک ملک است ولی وی مسئول هیچ کاری در حین اجرای ساخت و ساز نمی‌باشد.

این قرارداد به نفع هر دو طرف قرارداد یعنی کارفرما و پیمانکار می باشد؛ زیرا کارفرما جهت ساخت و اجرای پروژه مبلغ کمی پرداخت می‌نماید و پیمانکار نیز درصدی از این هزینه‌ها را به عنوان کارمزد می‌تواند اخذ کند.

برای کسب اطلاعات بیشتری در این زمینه با ما از طریق همین سایت در ارتباط باشید.

مزایای مدیریت پیمان ساختمان

مدیریت پیمان دارای مزایای فراوانی برای کارفرمای پروژه است که در ادامه به شرح آن‌ها می‌پردازیم. با بستن قرارداد با یک پیمانکار شما کار ساختمان خود را به یک فرد یا یک تیم حر‌فه‌ای امانت داده‌اید و دیگر نیاز نیست که به‌صورت تمام وقت بر ساختمان خود نظارت داشته باشید. مزیت بعدی قرارداد مدیریت پیمان ساختمان این است که در وقت بسیار صرفه‌جویی می‌شود؛ زیرا پیمانکار به همه جوانب این کار آگاه است و می‌داند که مصالح را از کجا تهیه نماید تا با کمترین هزینه ممکن بهترین مصالح را در زمانی کوتاه برای پروژه ساختمانی شما خریداری کند.

به این نکته توجه کنید که اگر از ابتدا ساخت ساختمان خود را به یک پیمانکار بسپارید، بهتر است؛ زیرا پیمانکار می‌تواند کار طراحی و نقشه کشی ساختمان را نیز انجام دهد.

ما در رویال سازه پایدار به شما پیشنهاد می‌کنیم که پروژه ساختمانی خود را به یک شرکت معتبر و حرفه‌ای مثل شرکت فنی مهندسی رویال سازه پایدار بسپارید.

مزایای مدیریت پیمان ساختمان نسبت به قراردادهای دیگر بسیار بیشتر است و ممکن است در قالب این مقاله نتوان همه آن‌ها را شرح داد، به همین دلیل ما به برخی از این مزایا اشاره مختصری می‌کنیم:

  • تمامی کارهای اجرایی پروژه ساختمانی تا تمام شدن و تحویل ساختمان بر عهده پیمانکار است.
  • در این قرارداد خرید مصالح بر عهده پیمانکار است؛ اما اگر کارفرما بخواهد می‌تواند بنا بر صلاحدید خود مصالح ساختمانی را در حین اجرای پروژه ساختمانی تغییر هم دهد.
  • چون تمام کارهای پروژه برعهده پیمانکار است، بنابراین تمام خطرات احتمالی هم بر عهده او خواهد بود.
  • با به‌وجود آمدن هماهنگی لازم در بین پیمانکاران توسط مدیریت پیمان، تداخل کاری و بروز هر گونه مشکل در بین آن‌ها از بین خواهد رفت.
  • یک مزیت مهم مدیریت پیمان ساختمان این است که در آن پیمانکاران با هم به رقابت پرداخته و همین امر سبب زودتر تمام شدن پروژه خواهد شد.
  • در مدیریت پیمان چون وظیفه نظارت بر عملیات اجرایی بر عهده پیمانکار است، بنابراین به مهندسین مشاور دیگر نیازی نخواهد بود.
  • مدیریت پیمان با اجرای پشتیبانی از پیمانکاران در این قرارداد، اجرای عملیات پروژه ساختمانی را با سرعت بیشتر پیش می‌برد.
  • در مدیریت پیمان دیگر کارفرما راحت بوده و اخذ تمامی مجوز‌ها بر عهده پیمانکار است.
  • مقدار دستمزد پیمانکار پروژه ساختمانی بر اساس توافق بین کارفرما و پیمانکار خواهد بود.
  • در این قرارداد شما به‌عنوان کارفرما متحمل سختی نخواهید بود و تنها می‌توانید نظاره‌گر ساخت ساختمان خود باشید.
  • دستمزد پیمانکار با توجه به حجم کاری که بر عهده اوست، مشخص می‌گردد.
  • در این قرارداد هر چقدر پروژه ساختمانی زودتر تمام شود به نفع پیمانکار خواهد بود، بنابراین هر پیمانکاری تمام سعی خود را برای زودتر تمام شدن پروژه انجام خواهد داد.

افراد تشکیل دهنده مدیریت پیمان

در قرارداد مدیریت پیمان، پیمانکار تمامی اجرای پروژه را بر عهده دارد؛ اما کل مسئولیت‌ها در پروژه ساختمانی بین سه شخص تقسیم شده است که کارفرما، پیمانکار و مشاور پروژه ساختمانی این سه شخص می‌باشند. ما در ادامه به معرفی این افراد و وظایف آن‌ها پرداخته‌ایم:

کارفرما: اولین عضو در قرارداد مدیریت پیمان ساختمان کارفرماست که همان شخص حقیقی و یا حقوقی است که ممکن است خود مالک زمین باشد و یا وکیل قانونی وی بوده که در این صورت باز هم کارفرما محسوب می‌شود. تمامی هزینه‌های ساخت پروژه ساختمانی از ابتدا تا به انتها بر عهده کارفرما بوده و کارفرما در قراردادهای بزرگ باید طرفین قرارداد را هم بیمه کند. کارفرما از طریق مشاور تمامی اطلاعاتی را که نیاز دارد به پیمانکار انتقال می‌دهد.

پیمانکار: قطعا یکی از مهم‌ترین افراد تشکیل دهند مدیریت پیمان، پیمانکار پروژه است که اجرای تمام پروژه بر عهده او می‌باشد.

پیمانکار به دو روش در انتخاب پروژه حق انتخاب دارد. اولین روش این است که تمامی تجهیزات، مصالح و استخدام نیروهای انسانی را خود شخصا انجام دهد و یا اینکه به روش دوم عمل کند، یعنی تهیه مصالح بر عهده کارفرما باشد و پیمانکار فقط کار تأمین تجهیزات و استخدام نیروی انسانی برای انجام پروژه را بر عهده داشته باشد. اگر روش دوم انتخاب شود، چون پیمانکار مسئول تهیه مصالح نیست، دیگر مبلغی از این کار به او تعلق نخواهد گرفت.

مشاور: نفر سوم این مثلث در قرارداد مدیریت پیمان، مشاور است. یکی از وظایف مشاور پس از مشورت با کارفرما تنظیم یک قرارداد مناسب می‌باشد. او همچنین وظیفه دارد که بررسی نماید و ببیند تا کارهای پروژه ساختمانی طبق خواسته‌های کارفرما در حال پیشروی ‌باشد. وجود مشاور در مدیریت پیمان باعث می‌شود که از تأخیرات غیر مجاز در پروژه جلوگیری به‌عمل آید. به یاد داشته باشد که حضور مشاور در قرارداد مدیریت پیمان سبب کاهش اشتباهات و ضرر و زیان‌های این قرارداد خواهد شد.

اگر در زمینه مدیریت پیمان ساختمان نیاز به مشاوره و راهنمایی بیشتری دارید، ما در شرکت فنی و مهندسی رویال سازه پایدار در خدمت شما عزیزان هستیم.

مدیریت پیمان و تسریع امور ساختمانی

در صنعت ساخت و ساز یکی از دشوارترین پروژها، پروژه ساختمانی شناخته شده است. به دلیل پیچیدگی‌هایی که در پروژه ساختمانی وجود دارد این کار سخت‌ترین کار محسوب می‌شود. مثلا کسب مجوزهای گوناگون از اداره‌های مختلف کشور کاری سخت و زمان‌بر است که یک پیمانکار به دلیل وارد بودن به چم و خم کار بسیار راحت‌تر می‌تواند این مجوز‌ها را دریافت کند.

پیمانکار به دلیل داشتن تجربه بالا تمامی امور اجرایی پروژه ساختمانی را به راحتی پیش خواهد برد؛ در حالی‌که ممکن است همین کار برای شما سخت باشد و زمان بیشتری را صرف این کار کنید و همچنین ممکن است که دچار ضرر و زیان‌های بیشتری از نظر مالی بشوید.

در مدیریت پیمان ساختمان سازی نیازی نیست که همه هزینه‌ها را یکجا پرداخت کنید، می‌توانید مرحله به مرحله و در حین پیشرفت کار این هزینه‌ها را پرداخت نمایید. در مدیریت پیمان، مالک یا کارفرما خود شما هستید که با پرداخت هزینه‌های ساخت در واقع تمام ساختمان برای شما خواهد بود و پیمانکار فقط حکم نماینده شما را در فرآیند ساخت و ساز ساختمانتان بر عهده دارد.

نکات طلایی در قرارداد مدیریت پیمان ساختمان

نکات مهمی در تظیم قرارداد مدیریت پیمان وجود دارد که نیاز است با آشنایی با این نکات اقدام به بستن این قرارداد نمایید. برخی از این نکات عبارتند از:

  • مشخصات طرفین قرارداد

مثل هر قرارداد دیگری در این بخش مشخصات طرفین و زمان عقد قرارداد لحاظ خواهد شد.

  • موضوع قرارداد

پس از اینکه طرفین قرارداد به هم معرفی شدند، نوبت به موضوع قرارداد می‌رسد که با توجه به کاری که قرار است در پروژه صورت بگیرد، شرح داده می‌شود. البته موضوع این قرارداد با توجه به مدیریت فنی و اجرایی پروژه که بر اساس نقشه ها و مدارک و اسنادی می‌باشد که توسط مالک، نظام مهندسی و ناظر تایید شده است، باید به طور دقیق و کامل در قرارداد توضیح داده شود.

  • محل پروژه ساختمانی

محل دقیق پروژه ساختمانی باید به‌صورت کامل و واضح در قرارداد عنوان شده باشد.

  • مبلغ برآورد شده هزینه‌های پروژه ساختمانی

مبلغی که پیما‌نکار پروژه برای هزینه‌های پروژه ساختمانی تعیین کرده و این مبلغ به تأیید کارفرما هم رسیده است، باید به‌صورت کاملا واضح و آشکار در قرارداد ذکر شود.

شرح وظایف پیمانکار پروژه مدیریت پیمان ساختمان

در این بخش به‌صورت واضح تمام وظایفی که بر دوش پیمانکار می‌باشد باید مشخص گردد. وظایفی مانند تهیه تجهیزات و مصالح، استخدام نیروهای انسانی برای انجام پروژه، اخذ انواع مجوزهای ساخت و… که باید این شرح وظایف به توافق بین کارفرما و خود پیمانکار هم برسد.

  • شرح وظایف کارفرما

یکی دیگر از نکات طلایی در قرارداد مدیریت پیمان ساختمان شرح وظایفی مثل تأمین هزینه‌های پروژه، پرداخت این هزینه‌ها، تظیم وکالت‌نامه و… است که به‌عنوان وظایف کارفرما باید در قرارداد ذکر شود.

  • دستمزد پیمانکار

در این بخش قرارداد دستمزد پیمانکار که مورد توافق میان وی و کارفرمای پروژه است، شرح داده می‌شود و این دستمزد شامل درصدی از هزینه‌های اجرا و هزینه‌‌های تأمین مصالح است.

  • مدت زمان قرارداد پروژه

مدت زمانی که پیمانکار تعهد داده برای اجرای کامل پروژه ساختمانی در این قسمت درج می‌شود و نیاز است که تاریخ شروع این برآورد زمانی و تحویل زمین پروژه و تاریخ دریافت پروانه ساختمان در این قسمت گنجانده شود.

برای کسب اطلاعات بیشتری در زمینه مدیریت پیمان با ما در رویال سازه پایدار تماس حاصل نمایید.

مدیریت پیمان ساختمان توسط شرکت رویال سازه پایدار

همان‌طور که در این مقاله عنوان شد، مدیریت پیمان مزایای فراوانی دارد که یکی از آن‌ها جلوگیری از اتلاف وقت و سپردن کار به دست یک شرکت حر‌فه‌ای و با تجربه است. شما می‌توانید با سپردن پروژه ساختمانی خود به‌ یک شرکت با تجربه، راحت و آسوده شاهد انجام پروژه ساختمانی خود باشید و دیگر نگران اخذ مجوزهای گوناگون در اداره‌های مختلف نباشید.

اگر به مشاوره و راهنمایی بیشتری در این زمینه نیاز دارید ما در رویال سازه پایدار در خدمت شما عزیزان هستیم.

انواع قرارداد مدیریت پیمان

مدیریت پیمان علاوه بر مزایای زیاد، انواع مختلفی هم دارد که ما در ادامه این مقاله به آن‌ها پرداخته و برخی را به‌صورت مختصر شرح می‌دهیم:

  • قراردادهای دائمی
  • قراردادهای پرداخت کلی
  • اجرا، قراردادهای مهندسی، تأمین تجهیزات
  • قراردادهای بازپرداخت هزینه
  • قراردادهای سنجشی
  • قراردادهای مدیریتی
  • قراردادهای طراحی و ساخت
  • قراردادهای ساخت و توسعه
  • قراردادهای مدیریت پروژه

توجه به این نکته ضروری است که هر کدام از قراردادهای بالا بر حسب روش اجرا، نحوه محاسبات و پرداخت کردن هزینه‌ها و سود، دارای تعریف‌های مخصوص به خود بوده و هر کدام آن‌ها دارای ویژگی‌های خاصی هستند.

کلام آخر

مدیریت پیمان ساختمان یک واژه بسیار مهم در صنعت ساخت و ساز است که در این روش فردی که قصد ساخت ملک خود را بسازد، اما تجربه کافی در این مورد ندارد و از طرفی تمایلی به ساخت شراکتی نداشته و دوست دارد که تمام ملک برای او باقی بماند، بهترین انتخاب است. مدیریت پیمان قرار دادی است که بین کار فرما و پیمانکار بسته می‌شود و با توجه به آنچه که در قرارداد آورده شده است، برخی از کارهای اداری و اجرایی به پیمانکار پروژه سپرده می‌شود.

البته شما می‌توانید صفر تا صد کار ساختمانی خود را به پیمانکار سپرده و دیگر خود نگران چیزی نباشید. پیمانکار مصالح را با قیمت مناسب تهیه کرده و سپس سراغ استخدام کارگران برای اجرایی کردن پروژه می‌رود و همه این کارها مرحله به مرحله انجام خواهد شد. بنابراین مدیریت پیمان در هر مرحله فاکتورهای خرید مصالح و دستمزد کارگران را در اختیار شما قرار می‌دهد و شما فقط وظیفه دارید که این هزینه‌ها را پرداخت نمایید.

برای کسب اطلاعات بیشتری در این زمینه با ما در شرکت فنی و مهندسی رویال سازه پایدار تماس حاصل نمایید.