با افزایش چشمگیر جمعیت در سالهای گذشته کمبود فضا معضلی است که بسیاری از خانهها و حتی ساختمانهای اداری و تجاری با آن درگیر هستند و بیشتر افراد برای جبران این کمبود فضا اقدام به ساخت یک یا چند طبقه اضافه بر روی ساختمان خود مینمایند. این اضافه طبقه باید طبق قوانین انجام گیرد و شرایط اضافه کردن طبقه به ساختمان جزو نکات مهمی محسوب میشود که هر مالکی که قصد اضافه طبقه دارد باید این شرایط را رعایت نماید وگرنه با اقدام قانونی شهرداری که بسیار سختگیرانه میباشد، مواجه خواهد شد. برای اینکه دچار هیچ مشکلی با شهرداری نشوید و برای آشنایی بیشتر با اضافه کردن طبقه به ساختمان و شرایط این اضافه طبقه با رویال سازه پایدار تا انتهای این مطلب مفید و آموزنده همراه ما باشید.
شرایط اضافه کردن طبقه به ساختمان چیست؟
این طبیعی است که هیچ کس نمیتواند خودسرانه اقدام به اضافه کردن یک طبقه بر روی ساختمان خود نمایید و در صورت نیاز به انجام این کار باید شرایط اضافه کردن بنا را دانست و طبق آن پیش رفت تا به مشکلی برخورد ننماییم. برخی از شرایط اضافه کردن طبقه به یک ساختمان عبارتند از:
- بررسی مقاومت ساختمان و سازه از نظر استحکام توسط کارشناس شهرداری
- در نظر گرفتن پارکینگ برای هر طبقه اضافه، در صورت تأیید کارشناس
- ضرورت رعایت اصلاحات و تراکم مجاز پهنه بر طبق طرح تفضیلی برای دریافت پروانه ساخت طبقات اضافه
- رعایت فاصله مجاز با ساختمانهای مجاور برای جلوگیری از خطر زلزله
- بررسی صحت تمامی نقشههای معماری، تأسیسات مکانیکی و الکتریکی توسط شهرداری برای تأیید صدور پروانه ساخت
اضافه طبقه ساختمان چیست؟
برخی از مواقع مالکین تمایل دارند که یک یا چند طبقه بر روی ملک خود اضافه نمایند که به مجوز ساخت طبقهای بر روی طبقه دیگر اضافه طبقه میگویند. ساخت طبقات اضافه کار راحتی نیست و شهرداری سختگیری زیادی بابت این قضیه انجام داده است؛ اما تبصرههایی برای افرادی که قصد ساخت طبقه اضافه برای بنای خود را دارند، وجود دارد که میتوانید از آنها استفاده نمایید.
فقط به یاد داشته باشید که شرایط اضافه کردن طبقه به ساختمان را رعایت نمایید؛ زیرا در غیر این صورت کار شما غیر قانونی و غیر مجاز شمرده میشود و در هر مرحلهای از ساخت و ساز که باشید، شهرداری طبق قوانین خود میتواند ساخت و ساز شما را متوقف نموده و دستور تخریب را صادر نماید.
رویال سازه و شرایط اضافه کردن طبقه به ساختمان
در ابتدای امر لازم است که صاحب ملک یا نماینده قانونی وی با در دست داشتن سند مالکیت، اصل و فتوکپی شناسنامه به شهرداری محل خود مراجعه نموده و درخواست اضافه طبقه نماید. بعد از این مرحله لازم است که به واحد تأیید استحکام ساختمان شهرداری مراجعه نمایید تا پروندهای در باب اضافه طبقه برای شما تشکیل گردد. در این مرحله پس از بررسی کارشناس شهرداری، شخص باید اقدام به پرداخت عوارض ساختمانی و نوسازی نماید.
در آخرین مرحله این پروسه باید فرم بیمه را تکمیل نمود و هزینههای مربوط را پرداخت نمایید. بعد این کار مراحل پیشنویس ساخت طبقه اضافه تنظیم شده و پس از عبور از مراحل شمارهگذاری و ثبت در دبیرخانه، مجوز نهایی برای شما صادر خواهد شد.
اگر نیاز به مشاوره بیشتر برای شرایط اضافه کردن طبقه به ساختمان دارید با ما در رویال سازه پایدار تماس حاصل نمایید و از مشاوره کارشناسان ما بهرمند شوید.
ساخت و ساز غیر مجاز طبقات اضافه و تخریب بنا
در دهههای گذشته شهرداری به راحتی به افرادی که قصد اضافه طبقه بر روی ساختمان خود را داشتند، مجوزهای لازم را میداد و در این زمینه سختگیری خاصی وجود نداشت. اما به علت تخریب برخی از ساختمانها به دلیل عدم رعایت در نظر گرفتن استحکام بنا و ساخت و ساز نا ایمن، تصمیماتی اتخاذ شد و ساخت طبقه اضافه برای مدت زمانی در تهران و همه شهرهای دیگر ممنوع شد و فقط به تعدادی از درخواست کنندگان این مجوز داده میشد.
در سال 87 این ممنوعیت برداشته شد؛ اما این بدان معنا نیست که شرایط اضافه کردن طبقه به ساختمان را در نظر نگیریم و خودسرانه اقدام به ساخت نماییم. زیرا در غیر این صورت شهرداری ساخت و ساز پروژه را متوقف کرده و بنا در هر مرحلهای از ساخت که باشد، به دستور شهرداری تخریب خواهد شد.
برای پیشگیری از این عمل و مشاوره بیشتر در مورد شرایط اضافه کردن طبقه به ساختمان با ما در رویال سازه پایدار تماس حاصل نمایید.
هزینه اضافه کردن طبقه به ساختمان چقدر است؟
در سالهای اخیر به دلیل گران شدن قیمت مسکن، شاهد ساخت طبقات اضافه بر روی ساختمانها هستیم و به عبارت دیگر برخی از افراد ترجیح میدهند که بر روی طبقه اول ساختمان خود یک طبقه دیگر اضافه کنند، زیرا این کار بسیار مقرون بهصرفه است. اما ببینیم که هزینه این اضافه بنا به چه عواملی بستگی دارد:
- هزینه اجرایی کردن و ساخت طبقه
- هزینههای جانبی مربوط به ساخت طبقه اضافه
- هزینه مجوز از شهرداری برای ساخت طبقه اضافه
- هزینه نوع مصالح بهکار رفته در طبقه اضافه
- و…
به این نکته توجه نمایید که این کار بدون مجوز رسمی از شهرداری برای شما مشکلاتی را ایجاد خواهد نمود، بنابراین حتما اقدامات لازم را در این زمینه انجام دهید و سپس اقدام به ساخت طبقه اضافه نمایید و در ضمن جدای از مجوز، شرایط اضافه کردن طبقه به ساختمان را هم که در این مطلب به آن پرداختیم در نظر داشته باشید تا بدون هیچ مشکلی بتوانید این اضافه طبقه را برای ساختمان خود انجام دهید.
کلام آخر
همانطور که در این مطلب درباره اضافه طبقه یا اضافه کردن یک طبقه بر روی ساختمان صحبت کردیم، این کار چندان دشوار نبوده و فقط نیاز است که شرایط اضافه کردن طبقه به ساختمان را در نظر داشته باشید و طبق قوانین شهرداری در این زمینه عمل نمایید.
شرایطی مانند گواهی استحکام بنا، طراحی پارکینگ برای طبقات اضافه شده، رعایت حد فاصل مجاز با ساختمانهای مجاور و موارد دیگر که در بالا عنوان شد از جمله شرایطی هستند که نیاز است، رعایت نمایید تا با قوانین سرسخت شهرداری مواجه نشوید. البته تمام این سختگیریهای شهرداری بابت حفظ سلامت شهروندان میباشد.
در صورت مواجه با هر مشکلی در زمینه شرایط اضافه کردن طبقه به ساختمان و اخذ مجوزهای لازم در این مورد کافی است با ما در رویال سازه پایدار تماس بگیرید.