اخذ گواهی عدم خلاف ساختمان
اخذ گواهی عدم خلاف ساختمان زمانی امکان دارد که هنوز عملیات ساختمان سازی به پایان نرسیده باشد. بنابراین این گواهی به درخواست سازنده یا مالک بنا صادر خواهد شد تا مراحل احداث ساختمان را مورد تایید قرار می دهد و همهی مراحل ساخت و ساز را طبق ضوابط شهرداری بررسی کند.
ساختمانی که دارای گواهی عدم خلاف ساختمان میباشد، تمامی مراحل انجام شده در ساخت و ساز بنا را مطابق با ضوابط شهرداری بدون کوچکترین خلافی طی کرده است. گواهی عدم خلاف ساختمان به جوازی گفته میشود که نشان میدهد هیچ گونه خلاف و کار غیر مجازی در حین انجام عملیات اجرایی یک بنا که هنوز به اتمام نرسیده است، صورت نگرفته.
مراحل دریافت گواهی عدم خلاف ساختمان توسط مالک سازه صورت می پذیرد و در این جواز تمامی مراحل که تا اتمام زمان ساخت و ساز انجام میپذیرد، مورد تایید قرار خواهد گرفت.
به عبارت دیگر میتوان بیان نمود که گرفتن گواهی عدم خلاف زمانی امکان پذیر میباشد که ساختمان با رعایت اصول و ضوابط فنی شهرداری که مطرح شده است و در مباحث ملی مقرراتی که وجود دارد ساخته شده باشد.
بیشتر بخوانید : گواهی عدم خلاف ساختمان چیست؟
اخذ گواهی عدم خلاف ساختمان
برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص اخذ گواهی عدم خلاف ساختمان میتوانید با رویال سازه پایدار تماس بگیرید.
شماره تماس : 02177491468
دلایل اخذ گواهی عدم خلاف ساختمان
از اصلی ترین و مهم ترین علتهای اخذ گواهی عدم خلافی ساختمان، دریافت تسهیلات بانکی برای ساخت ساختمان مورد نظر است، چرا که در این صورت و با در دست داشتن گواهی عدم خلاف سازه بانکها در زمان درخواست سازندگان بنا اقدام به پرداخت وام های موردنیاز در این راستا مینمایند.
از دیگر دلایل اخذ گواهی عدم خلاف ساختمان این میباشد که در زمان پیش فروش کردن واحدهای ساختمان مربوطه شخصی که به عنوان خریدار برای آن واحد حاضر میشود، با اطمینان خاطر اقدام به خرید میکند، چرا که در غیر این صورت خریدار از روند اجرایی و ساخت و ساز قانونی بنا اطلاعاتی نداشته و از کیفیت مصالحی که تاکنون برای ساخت ساختمان استفاده شده است، بی خبر میباشد و نمیتواند با اطمینان واحد را بخرد. در صورتی ک اخذ گواهی عدم خلاف باعث میشود که خریدار نسبت به رعایت ضوابط شهرداری و نکات فنی اطمینان خاطر یابد.
در صورتی که مهندس ناظر سازه برخلاف واقعیت گواهی نماید و تخلف را به موقع به شهرداری اعلام نکند، امکان تخریب بنا وجود داشته و شهرداری مراتب را به سازمان مهندسی ساختمان گزارش داده و شورای انتظامی موظف میباشد که مهندس ناظر را مطابق با قوانین معماری و بر حسب مورد از ۶ ماه تا ۳ سال از کار محروم کند.
بیشتر بخوانید : طراحی نمای ساختمان و پلان
مراحل اخذ گواهی عدم خلاف ساختمان
در ادامه بحث مراحل دریافت عدم خلافی ساختمان باید بگوییم که این گواهی تحت شرایط خاص و با طی مراحل به خصوصی صادر می شود که به شرح زیر میباشد:
- مراجعه حضوری مهندس ناظر بنا در دفتر خدمات الکترونیک و ارائه گزارش کتبی برای اجرای فونداسیون.
- مراجعه حضوری مالک یا وکیل او با در دست داشتن اصل سند و پروانه ساخت سازه به دفتر خدمات الکترونیک و تقاضای کتبی برای دریافت گواهی عدم خلاف ساختمان
- تعیین تاریخ مشخص و بازدید مأمور دفتر از ملک و ارائه گزارش کتبی.
- ثبت مراتب در پرونده و صدور گواهی عدم خلاف به مالک ساختمان
درخواست برای دریافت گواهی عدم خلاف ساختمان در هر مرحله از اجرای عملیات ساخت و ساز تا اتمام سفت کاری و حتی در حین اجرای نازک کاری هم نیاز به گزارش کتبی مهندس ناظر دارد.
بیشتر بخوانید : مدارک اخذ پروانه ساختمانی
مدارک اخذ گواهی عدم خلاف ساختمان
گرفتن گواهی عدم خلاف ساختمان مستلزم ارائهی بعضی از مدارک به ارگان های مربوطه می باشد تا در این راستا با بررسی تمامی مدارک مورد نیاز اقدام به صدور جواز برای کاربران شود. مدارک مورد نیاز ه باید در طی اخذ گواهی عدم خلاف ساختمان، ارائه شود را در ادامه بیان کرده ایم. همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص اخذ گواهی عدم خلاف ساختمان، می توانید با شرکت رویال سازه پایدار تماس بگیرید.
ارائه گزارش گام به گام مهندس ناظر در مراحل دریافت گواهی عدم خلاف ساختمان
- مهندس ناظر بنا چگونگی اجرای عملیات ساختن بنا را به شکل گزارش مرحلهای ارائه میدهد.
- این گزارشات اکثرا بعد از هر بازدیدی که از کارگاه بنا انجام می پذیرد، تهیه خواهد شد.
- در گزارشهای ارائه شده خلاف یا عدم خلاف انجام میگیرد، که توسط ناظر قید میگردد.
روش ارائه دادن تاییدیه استفاده از بتن استاندارد جهت گام فونداسیون و سقفها
یکی از موارد مهم تعیین کیفیت مصالح به کار رفته در بنا، به خصوص در سازه آن بسیار حائز اهمیت است و یکی از مصالح مورد توجه در این خصوص بتن میباشد و با توجه به اهمیت این مسئله یکی از تعهدات ناظران گرفتن تاییدیه بتن آماده از سوی مجری پروژه و کنترل آن در راستای انطباق مشخصات بتن موجود با نقشههای سازهای میباشد.
همچنین ضوابط شهرداری برای بتن آماده دستورالعملهای ویژهای را تعریف نموده است که این بتن باید با توجه به این ضوابط باشد تا بتوان مراحل دریافت گواهی عدم خلاف ساختمان را به درستی طی کرد.
سفت کاری به همراه گزارش ناظر نتایج آزمایشگاه
برای کسب اطمینان لازم از کیفیت و مرغوب بودن بتن استفاده شده و این که تمامی ضوابط شهرداری و استانداردها در این خصوص رعایت شده است، بایستی در حین انجام عملیات اجرایی نمونهای از بتن استفاده شده در سازه به صورت مجدد مورد بررسی و آزمایش قرار گیرد تا در این راستا از انطباق آن با مشخصات بتنی که ارائه شده است، اطمینان یابند و نتیجه ی حاصل در پروندهی ساختمان درج گردد.
نتیجه های آزمایشگاه در مرحله سفت کاری ارائه شود
برای اطمینان از رعایت استانداردهای قوانین تعیین شده از سمت شهرداری در بتن به کار رفته در بنا، زمان عملیات اجرایی و بتنریزی نمونههایی از آن انتخاب شده است که مورد آزمایش قرار میگیرد.
نتیجههایی که برای این آزمایشها بعد از بررسی به وسیله ناظر جهت عدم پذیرش یا پذیرش و انطباق آن با مشخصات بتن تایید شده است، برای درج در پرونده ساختمان ارسال خواهد شد. در حال حاضر کمتر پروژه ساخت و سازی وجود دارد، که در آن بتن به کار نرفته باشد.
بیشتر بخوانید : مدت اعتبار گواهی عدم خلاف
پرداخت عوارض نوسازی در اخذ گواهی عدم خلاف ساختمان
گرفتن گواهی عدم خلافی مربوط به تسویه تمام با شهرداری و همینطور پرداخت عوارض مربوط به نوسازی خواهد بود. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص دریافت گواهی عدم خلاف ساختمان میتوانید با رویال سازه پایدار تماس بگیرید تا با بهرهمندی از راهنماییهای مشاورین ما تمامی مراحل را به درستی انجام دهید.
اخذ گواهی عدم خلاف ساختمان
برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص اخذ گواهی عدم خلاف ساختمان میتوانید با رویال سازه پایدار تماس بگیرید.
شماره تماس : 02177491468
الزامات صدور گواهی عدم خلاف ساختمان
در صنعت ساخت و ساز بنا به هنگام احداث سازه و انجام عملیات اجرایی امکان بروز هرگونه تخلفی وجود دارد. در بعضی اوقات تخلف های انجام شده ممکن است جزئی باشد و در این صورت، این امکان و قابلیت وجود خواهد داشت تا با پرداخت یک جریمه، این خطا ها برطرف شده و نادیده گرفته شوند.
ولی در برخی از پروژههای ساخت و ساز که بزرگ هستند، ممکن است تخلفاتی صورت گیرد که به کمیسیون ماده ی ۱۰۰ ارجاع داده شود. در صورت بروز این مشکلات صاحب ملک و یا نماینده ی قانونی آن میتواند با مراجعه به شهرداری منطقه ی خود اقدام به انجام مراحل لازم جهت رفع مشکلات نماید. در این راستا ذکر این مسئله از قاعده مستثنی نبوده که فعالیت های ساختمان سازی و انجام همهی مراحل عملیات اجرایی توسط شهرداری به صورت کامل متوقف خواهد شد.
الزاماتی که مالکان برای اخذ عدم خلافی ساختمان باید مد نظر داشته باشند
برای دریافت گواهی عدم خلاف ساختمان، تمامی مفاد پروانه و موارد ذکر شده در آن که شامل متراژ عرصه و اعیان میشوند، باید انجام شود و ملک باید طبق نقشههای سازه و معماری تایید شده به وسیله شهرداری و مندرجات پروانه ساختمانی با رعایت کامل کلیه ضوابط مقررات ملی ساختمان، زیرنظر ناظرین و توسط مهندسان مجری احداث گردد.
گواهی عدم خلافی بنا باید در مدت زمان اعتبار پروانه دریافت گردد و در غیر این صورت، باید عوارض تمدید پروانه ساخت پرداخت شود.
ملک در حال ساخت نباید اضافه مساحت عرصه و اعیان داشته باشد و در صورتی که مالک قصد اعمال تغییرات در متراژ عرصه یا اعیان پروانه ساخت صادر شده داشته باشد، باید در مدت زمان اعتبار پروانه درخواست خود را به شهرداری ارائه نماید.
صدور عدم خلافی ساختمان به درخواست مالک با ارائه گزارش عملیات انجام شده بر روی سازه و توسط مهندس ناظر مورد رسیدگی قرار خواهد گرفت.
هرچه اخذ گواهی عدم خلاف ساختمان یا پایان کار دیرتر شود، جریمههای شهرداری سنگینتر خواهد شد. همچنین در صورتی که وام بانکی ساخت و ساز دریافت گردد، بابت هر روز از دیرکرد تسویه آن، بانک جریمه زیادی دریافت خواهد کرد.
اگر در زمان بازدید، تخلف گزارش شود و توسط ماموران شهرداری تایید گردد، اگر جنبه جزایی داشته و قابل تعقیب باشد، پرونده به وسیله شهرداری به کمیسیون ماده صد ارجاع میشود و پس از آن از مالک بنا درخواست توضیح مکتوب ظرف مدت ۱۰ روز درخواست میشود.
در صورتی که رای کمیسیون ماده صد مبنی بر جریمه تعیین شده باشد، جریمه به مالک تعلق گرفته و در صورتی که پرداخت شود، پروانه ساختمان تمدید و گواهی پایان کار دریافت خواهد شد. اما اگر جریمه پرداخت نشود، پرونده به کمیسیون تجدید نظر ماده صد ارجاع شده و رای تخریب صادر میشود.
بیشتر بخوانید : اخذ پروانه ساخت و جواز ساختمان
نکات مهم در اخذ گواهی عدم خلاف ساختمان
- انجام تمامی مفاد پروانه و مواردی که در آن ذکر شده، مانند متراژ عرصه و اعیان جهت اخذ گواهی عدم خلاف الزامی و ضروری است و بنایی که در حال ساخت میباشد باید طبق نقشههای سازه و معماری تایید شده و حتما توسط شهرداری و مندرجاتی که در پروانهی ساخت ذکر شده است با رعایت کامل تمامی مقررات ملی ساختمان و زیر نظر مهندسین ناظر و به وسیلهی مهندسان مجری احداث و اجرا خواهد شد.
- اخذ گواهی و طی مراحل دریافت گواهی عدم خلاف ساختمان باید در مدت زمان مشخص اعتبار پروانه صورت بپذیرد، چون در غیر این صورت باید اقدام به پرداخت عوارض و تمدید پروانه نماید.
- ملکی که بر روی آن ساخت و ساز صورت بگیرد، نباید دارای اضافه مساحت عرصه و اعیان باشد و در صورتی که صاحب ملک بخواهد اقدام به اعمال تغییرات در متراژ عرصه و اعیان پروانه صادر شده را داشته باشد حتما باید این تغییرات را در زمان اعتبار پروانه انجام دهد و درخواست خود را به شهرداری ارائه کند.
- صدور گواهی عدم خلافی بنا ب درخواست صاحب ملک و یا نماینده ی قانونی آن صورت خواهد گرفت که همراه با ارائه ی گزارشات صورت گرفته از عملیات اجرایی است. تمامی این موارد باید به وسیله ی مهندس ناظر مورد رسیدگی قرار بگیرد تا در این راستا اقدامات لازم لحاظ شود.
- باید در نمای شهری از مصالح مرغوب و با کیفیت استفاده شود و به صورت مناسب و زیبا مطابق با نقشه ی تایید شدهی نماسازی اجرا گردد. همهی سطوحی که مشرف به گذرها و سطح خارجی و درونی بناهایی که از گذرهای عمومی قابل رویت و مشاهده میباشند، از نمای اصلی تا نمای جانبی تحت عنوان نمای شهری حساب میشود.
- استفاده از سرامیک و سیمان و کاشی جهت نما سازی و همین طور استفاده از آن مصالح در فضای آزاد ممنوع میباشد.
خلاصه مراحل اخذ گواهی عدم خلاف ساختمان
- دریافت فیش بازدید از ساختمان، پرداخت نمودن وجه آن به بانک، ارائه فیش و گرفتن نوبت
- بازدید از بنا و ترسیم کروکی و تهیه ارائه گزارش بازدید توسط مأمور بازدید
- ارسال پرونده به طرح تفصیلی و بررسی کامل آن از نظر کاربری و بر وکف
- ارسال پرونده مذکور به واحد تعیین خلاف جهت بررسی تخلفات احتمالی و گرفتن برگ گزارش مهندس ناظربرای املاک دارای پروانه ساخت و فاقد پایانکار
برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص دریافت گواهی عدم خلاف ساختمان مشاورین متخصص ما پاسخگوی همه سوالاتتان میباشند.
درصورتی که پرونده دارای خلاف باشد، چه مراحلی باید طی شود
- ارسال پرونده سازه به کمیسیون ماده صد شهرداری
- صدور رأی در کمیسیون ماده صد شهرداری
- اجرای حکم کمیسیون شهرداری
- ارسال پرونده به واحد محاسبه عوارض مربوط به سازه
- محاسبه عوارض دریافت گواهی عدم خلاف ساختمان و ارسال پرونده به واحد نوسازی
- صدور فیشهای مربوطه و پرداخت آن توسط مالک بنا و ارائه فیشهای مذکور به واحد محاسبه عوارض ساخت و ساز بنا
- تهیه پیش نویس گواهی عدم خلاف ساختمان و تأیید آن توسط مسئولین مربوطه
در صورتی که پرونده خلافی نداشته باشد چه مراحلی باید طی شود؟
- ارسال پرونده مربوط به مراحل دریافت گواهی عدم خلاف ساختمان به واحد محاسبه عوارض ساختمان
- محاسبه عوارض، صدور گواهی و ارسال پرونده عدم خلاف به واحد نوسازی برای عوارض نوسازی
- صدور فیشهای مربوطه و پرداخت آنها به وسیله مالک و ارائه فیش آن به واحد محاسبه عوارض
- تهیه پیش نویس از گواهی عدم خلاف ساختمان و تأیید و صدور آن توسط مسئولین مربوطه
اخذ گواهی عدم خلاف ساختمان
برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص اخذ گواهی عدم خلاف ساختمان میتوانید با رویال سازه پایدار تماس بگیرید.
شماره تماس : 02177491468
مدت اعتبار گواهی عدم خلاف ساختمان
به منظور کاهش مراجعات به ارگانهای مربوطه، تسریع در پاسخگویی و استفاده بهینه از سیستم مکانیزه اداری، مدت اعتبار گواهی پایان کار بنا و گواهی احداث ساختمان به تایخ پیش از سال ۱۳۴۹، از شش ماه به یک سال ( از تاریخ صدور) افزایش پیدا نموده است.
همچنین اعتبار گواهی عدم خلاف ساختمان ۶ ماه از تاریخ صدور تعیین شده است که بدیهی میباشد خریداران ساختمان ها علی القاعده باید متن پایان ساختمان و عدم خلاف آن را با وضعیت ملک تطبیق دهند و در صورت وجود مغایرت ، اصلاح آن را از فروشندگان درخواست نمایند. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید با شرکت فنی مهندس رویال سازه پایدار تماس حاصل نمایید تا کارشناسان ما ضمن پاسخگویی به سوالات شما، راهنمایی های لازم را ارائه دهند.
بیشتر بخوانید : مدت اعتبار گواهی عدم خلاف
مواردی که عدم رعایت آن در اخذ گواهی عدم خلاف ساختمان اخلال ایجاد میکند
- اجرای نماهای صیقلی و یا بازتابنده اکیدا ممنوع است.
- نصب تابلوها و علائم بر روی درها و پنجره و بالکن یا هر محل دیگر که باعث میشود به هر روشی ویژگی های معمارانهی مخدوش گردد که غیر مجاز می باشد.
- اجرای دقیق پخ بنا و اجرای صحیح زوایای آن و برهای اصلاحی مطابق با گزارش نقشه برداری جزء الزامات است.
- انجام امور کانال کشی و نصب کولر در محیط خارجی غیر مجاز است و محل نصب و احداث تمامی تاسیسات مثل کولر و منبع های ذخیره ی آب و … باید از دید عموم و مالکیت های مجاور به دور بوده و محفوظ باشد.
- ارتفاع طبقات و ارتفاع کل ساختمان باید مطابق با پروانهی ساختمانی باشد.
- درهای ساختمان نباید به سمت بیرون خانه باز شوند.
- نصب و اجرای رمپ و پله در محدوده پیاده رو و محل گذر عمومی ممنوع بوده و غیر مجاز میباشد.
- نصب در پارکینگ و ماشین بر روی در کلیه ی پخها ممنوع است.
- رعایت عدم مشرفیت در مقایسه و نسبت به ساختمانهای مجاور در حیاط خلوت و نورگیر جزء ضروریات است و ممنوع میباشد.
- ارتفاع جان پناه باید به اندازه ی ۸۰ سانتی متر باشد و این جان پناه باید به صورت نردهای و عمودی اجرا گردد.
- هدایت کردن هر گونه فاضلاب به گذرگاههای عمومی غیر مجاز بوده و حتما این موضوع باید به وسیله ی شبکه فاضلاب شهر و یا از طریق چاه جذبی دفع شوند. وگرنه در اخذ گواهی عدم خلاف ساختمان اخلال ایجاد میکند.
- حفاری هر گونه چاه اعم از چاه جذبی برای دفع فاضلاب در گذرهای عمومی و پیادهروها اکیدا ممنوع و غیر مجاز است.
- کاربری ساختمان در حال احداث باید مطابق با کاربری که در پروانه ساخت بنا درج شده است، باشد و در غیر این صورت ممنوع است. مثل استفاده از پارکینگ و یا انباری به عنوان تجاری.
مالک برای اخذ گواهی عدم خلاف ساختمان باید مدارک زیر را همراه داشته باشد
- تکمیل فرم درخواست عدم خلاف ساختمان
- ارائه فیش پرداخت شده مربوط به عوارض نوسازی (اگر که نوسازی شده باشد.)
- سند مالکیت رسمی ملک
- درخواست به شهرداری برای گرفتن دستور.
- ثبت کردن شماره و تاریخ دقیق در دبیرخانه.
- تعیین زمان جهت بازدید از بنا توسط کارشناس واحد شهرسازی.
بیشتر بخوانید : هزینه اخذ پروانه ساختمان
سخن پایانی
با توجه به مطالب گفته شده در این مطلب گواهی عدم خلاف ساختمان، مجوزی میباشد که نشان میدهد هنوز عملیات اجرایی یک سازه به اتمام نرسیده است. گواهی عدم خلاف، معمولا براساس درخواست مالک جهت استفاده از تسهیلات بانکی یا انجام معامله دریافت خواهد شد.
همچنین اگر مالک، تقاضای صدور عدم خلاف ساختمان را از شهرداری داشته باشد، با رعایت تبصره ۸ ماده ۱۰۰ قانون شهرداری، تا سه بار میتواند طبق گواهی مامور بازدید جهت ساختمان احداثی از آغاز عملیات ساختمانی پایان کار صادر کند.
نکته مهم در این مورد این این میباشد که گواهی عدم خلافی ساختمان در بعضی از موارد با گواهی پایان کار اشتباه گرفته میشود.در حالی که این دو با یکدیگر تفاوت دارند و گواهی پایان کار، پس از به اتمام رسیدن عملیات اجرایی صادر میشود. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص اخذ گواهی عدم خلاف ساختمان می توانید با شرکت رویال سازه پایدار تماس بگیرید تا کارشناسان ما به تمامی سوالاتتان در این راستا پاسخ دهند و شما را به دریافت این گواهی از مسیری درست راهنمایی کنند.
اخذ گواهی عدم خلاف ساختمان
برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص اخذ گواهی عدم خلاف ساختمان میتوانید با رویال سازه پایدار تماس بگیرید.
شماره تماس : 02177491468