تهران شهر بزرگی است و قوانین ساخت و ساز در آن میتواند با شهرهای دیگر تفاوت داشته باشد. شهرداریها در کشورمان وظیفه مدیریت کلان شهرها را بر عهده دارند و برای پیشرفت هر چه بیشتر شهر و خانههایی که قرار است در هر منطقه این شهر احداث شوند، سیاستها و قوانین خاصی را وضع کردهاند. در مورد تعداد طبقات در این شهر نیز شهرداری سیاستهایی را در نظر گرفته است. ساخت تعداد طبقات مجاز در تهران توسط نهادی مانند شهرداری باید کنترل شود تا ساختمانهای بلند و عظیم همراه با افزایش شلوغی هر منطقهای در این شهر، سبب هرج و مرج و شلوغی در شهر تهران نشوند. برای آشنایی بیشتر با این موضوع تا پایان این مقاله با ما در رویال سازه پایدار همراه باشید.
تعداد طبقات مجاز در تهران
هر ساختمانی در شهر تهران، در هر منطقه این شهر بزرگ با توجه به نوع کاربری ساختمان و عرض خیابان و ارتفاع از سطح دریا، تعداد طبقات متفاوتی خواهد داشت. برای اینکه ببینیم هر ساختمانی در تهران مجاز به ساخت چند طبقه است، نیاز است که بخش یازدهم قوانین ساخت و ساز شهری مورد مطالعه قرار گیرد؛ اما بهطور عمومی میتوان گفت که تعداد طبقات مجاز ساختمان در شهر تهران 6 طبقه میباشد.
شهرداریها در هر شهری برنامهریزی و سیاستهایی کلی برای پیشرفت شهر خود را بر عهده دارند. طرح تفصیلی یک شهر گزارشی است که در آن کارشناسان شهرداری هر شهری در مورد پهنههای مجاز ساختمانی برای مناطق مختلف و مواردی از جمله تراکم ساخت توضیحاتی ارائه دادهاند. با مطالعه طرح تفصیلی همانطور که در بالا عنوان شد، میتوان به اطلاعات لازم مانند تعداد طبقات مجاز ساخت در تهران و حتی متراژ زیربنای ساختمان دسترسی داشت و اگر امکان جمع شدن چند ملک مجاور هم وجود داشته باشد، میتوان از این موهبت بهره برد.
توجه داشته باشید که متراژ و تعداد طبقات مجاز در تهران برای هر پهنهای متفاوت خواهد بود. به همین دلیل ما در ادامه این مقاله به تعریف این پهنهها اشاره کردهایم.
انواع پهنه برای تعداد طبقات مجاز در تهران
پهنه مسکونی (R)
در پهنه مسکونی Rبه گزینههایی مانند تعداد مدرسه، میزان فضای سبز و عرض معابر، تراکم و دیگر شاخصها اشاره شده است. در این پهنه بیشتر مجوز ساخت برای کاربری مسکونی با تراکم 2 الی 6 طبقه صادر میشود.
پهنه تجاری (S)
بناهایی که نوع کاربریشان اداری یا تجاری هستند در این پهنه قرار دارند. در پهنه تجاری، بیشتر ساختمانها نوع کاربریشان تجاری، اداری، خدماتی و صنعتی است و تعداد طبقات ساختمان در این پهنه بین 2 الی 12 طبقه و حتی بیشتر میتواند باشد.
پهنه مختلط (M)
ساختمانی که نیمی از آن تجاری و نیم دیگر آن بهصورت مسکونی ساخته شده باشد، پهنه مجاز برای این نوع از ساختمانها، پهنه مختلط در نظر گرفته شده است.
در این پهنه ساختمانهایی که کاربری تجاری و مسکونی را با هم دارند، مجاز به ساخت 4 طبقه هستند.
اگر در زمینه تعداد طبقات مجاز در تهران به راهنمایی و مشاوره بیشتری نیاز دارید با ما در رویال سازه پایدار تماس حاصل نمایید.
پهنه فضای سبز (G)
حفظ کردن چهره هر شهری و ضمانت سلامت شهروندان هر شهری با محافظت کردن از فضاهای سبز شهری یکی از اصلیترین وظایف شهرداری هر شهری محسوب میشود. برای همین در ایران و به خصوص تهران، شهرداریها یک پهنه جداگانه برای فضای سبز تعریف کردهاند و برای ساخت و ساز در این پهنه فضای سبز بسیار سخت گیرانه عمل میکنند. در این پهنه حدکثر تعداد طبقات مجاز 2 طبقه خواهد بود.
سختگیری شهرداری برای داشتن فضایی سرسبز در داخل شهرها برای زیباتر شدن چهره شهر بسیار تأثیرگذار است.
طرح تفصیلی چیست؟
طرح تفصیلی یک نوع گزارشی است که کارشناسان برای شرح دریافت بالاترین متراژ و طبقه برای مناطق مختلف نوشتهاند. همه اطلاعاتی که درباره تعداد طبقات و متراژ زیربنا لازم است در این گزارش به طورکامل آورده شده است. همچنین، اگر امکان تجمیع ملک مورد نظر با ملکهای مجاور وجود داشته باشد، در طرح تفضیلی گنجانده خواهد شد. در طرح تفضیلی شهر تهران هم، برای تعیین متراژ و تعداد طبقات مجاز در تهران ضوابطی آورده شده است. کارشناسان برای دریافت بالاترین متراژ و طبقه از فرمولهای خاصی استفاده میکنند که با دانستن مساحت دقیق زمین و مراجعه به گزارش تفضیلی شهرداری این تراکم به طور دقیق مشخص خواهد شد.
برای کسب اطلاعات بیشتری در مورد تعداد طبقات مجاز در تهران با ما در رویال سازه پایدار تماس حاصل نمایید.
تعداد طبقات مجاز در یک ساختمان
تعداد طبقات مجاز در هر ساختمانی به عرض خیابانی که ساختمان در آن قرار دارد، وابسته است. بر طبق قوانین موجود در کشورمان، تعداد طبقات مجاز در کوچهها و خیابانهای مختلف به شرح زیر میباشد:
- با عرض کوچه از شش متر کمتر، شما مجاز به ساخت یک ساختمان دو طبقه هستید. البته این ساختمان میتواند دارای زیر زمین باشد.
- با کوچهای که عرض آن شش الی هشت متر است، تعداد طبقات مجاز برای این کوچه یک ساختمان سه طبقه با زیر زمین و یا یک ساختمان دو طبقه بر روی پیلوت میتواند باشد.
- کوچهای که عرض آن بین هشت تا ده متر میباشد، میتوان یک ساختمان چهار طبقه به همراه زیر زمین و یا یک ساختمان سه طبقه بر روی پیلوت داشت.
- اما اگر عرض کوچه بین ده تا دوازده متر است، مالک میتواند یک ساختمان پنج طبقه به همراه زیر زمین و یا یک ساختمان چهار طبقه روی پیلوت بسازد و همچنین میتوان برای این ساختمان از پله برقی و آسانسور هم استفاده کرد.
- کوچهای که عرض آن از دوازده متر بیشتر است، مالک مجاز به ساختن یک ساختمان شش طبقه به همراه زیر زمین و یا یک ساختمان پنج طبقه روی پیلوت خواهد بود و به دلیل طبقات زیاد میتواند از پله برقی یا آسانسور در این ساختمان استفاده نماید.
سخن پایانی
برای شروع ساخت و ساز نیاز است که در ابتدا اقدام به دستور نقشه ساختمان نمایید و پس از اخذ آن باید پروانه ساخت ساختمان را دریافت کنید، اگر طبق پروانه ساخت و قوانین دیگر ساخت و ساز پیش روید دچار مشکلی در روند ساخت ساختمان خود نخواهید شد.
در این مقاله سعی کردیم اطلاعاتی را در زمینه تعداد طبقات مجاز در تهران با شما به اشتراک بگذاریم. امیدواریم که از خواندن این مقاله هم لذت کافی برده باشید و هم با نکاتی مفید در مورد تعداد طبقات مجاز آشنا شده باشید.
برای کسب اطلاعات بیشتری در این زمینه با ما در شرکت فنی و مهندسی رویال سازه پایدار تماس حاصل نمایید.