اخذ دستور نقشه

فهرست مطالب

اخذ دستور نقشه

اگر هر فردی بنا بر سلیقه شخصی خود دست به ساخت و ساز بزند، حتما بعد از مدتی شهر دچار هرج و مرج شده و بافت شهر به شکل بی‌نظم و بهم ریخته تبدیل خواهد شد. به همین دلیل شهرداری هر شهری دستور نقشه را که یک سند حقیقی ارزشمند برای جلوگیری از این هرج و مرج می‌باشد، در نظر گرفته است. شهرداری با درج گزینه‌هایی مانند تراکم، سطح اشغال، میزان گذر اصلاحی، جانمایی بنا در زمین و ملک مورد نظر و با در نظر گفتن طرح تفضیلی شهر سندی به‌نام دستور نقشه را برای مالک صادر می‌نماید. اخذ دستور نقشه شامل مراحلی است که ما قرار است در این مطلب به‌صورت مفصل به آن بپردازیم و اگر شما قرار است به‌زودی کار ساخت و ساز را آغاز کنید، دستور نقشه جزو اولین مدارکی است که باید در صدد تهیه آن برای ساخت و ساز خود برآیید. ما در رویال سازه پایدار به شما پیشنهاد می‌کنیم که برای آشنایی بیشتر با این سند تا پایان این مطلب ما را همراهی نمایید.

مراحل اخذ دستور نقشه و رویال سازه پایدار

به منظور تشکیل پرونده برای دستور نقشه نیاز است که به یک دفتر خدمات الکترونیک مراجعه کنید و مراحل زیر را طی نمایید:

  • مرحله تشکیل پرونده
  • مرحله بازدید کارشناس و ثبت گزارش وی
  • مرحله پیگیری طرح تفضیلی
  • مرحله صدور دستور نقشه

در مرحله اول کارشناس صحت مدارک شما برای تشکیل پرونده را بررسی نموده و یک رسید به همراه اطلاعاتی مانند زمان بازدید کارشناس و نام کارشناس را به شما ارائه خواهد داد. سپس کارشناس در روز تعیین شده برای بازدید ملک خواهد آمد و نیاز است که شما شرایط لازم برای حضور وی را آماده نمایید.

کارشناس مشاهدات خود را در قالب گزارشی در سیستم ثبت می‌کند و در مرحله بعدی از مراحل اخذ دستور نقشه، طرح تفضیلی توسط کارشناس مربوط از شهرداری دریافت شده و پس از تأییدهای لازم پرونده به بخش صادر شدن نقشه ارسال خواهد شد. در آخرین مرحله، دستور نقشه چاپ شده و به متقاضی تحویل می‌گردد.

تعریفی کوتاه از دستور نقشه شهرداری

ابلاغ رسمی شهرداری به مالک دستور نقشه نام دارد که مالک می‌تواند بر اساس این دستور نقشه، نقشه ساختمان و ملک خود را برای ساخت و ساز تهیه نماید. این دستور معمولا در قالب یک یا دو برگ که حاوی اطلاعاتی مانند شماره پرونده، نوع بافت ملک، مشخصات مالک، مساحت ملک، تعداد طبقات مجاز، توضیحات بر و کف و… می‌باشد، توسط دفتر خدمات الکترونیک به مالک تحویل می‌گردد.

البته ذکر این نکته حائز اهمیت است که برای دریافت دستور نقشه فقط مالک و یا نماینده قانونی وی می‌تواند به دفتر خدمات الکترونیک مراجعه نموده و درخواست کتبی برای اخذ دستور نقشه نماید و این سند پس از طی مراحل اداری و تأیید بخش صدور پروانه شهرداری در دفتر خدمات الکترونیک چاپ شده و به مالک یا وکیل قانونی وی تحویل داده خواهد شد.

طراحی ملک بر اساس دستور نقشه دریافت شده

همان‌طور که عنوان شد دستور نقشه سندی است که نیاز است برای جلوگیری از هرج و مرج شهر و کشور خود اقدام به دریافت آن نمایید. اما برای طراحی ملک مورد نظر خود باید بر اساس دستور نقشه اخذ شده مراحل زیر انجام شود که ما در این مطلب به این مراحل اشاره کرده‌ایم:

  • بررسی ابعاد ملک مورد نظر بر اساس ابعاد اصلاح شده در دستور نقشه
  • پیشروی طولی ملک بر اساس ابعاد موجود در سند دستور نقشه
  • رعایت درز انقطاعی بین ملک مورد نظر و املاک مجاور
  • مشخص نمودن محل مشاعات شامل راه‌پله و آسانسور
  • تعیین محل پارکینگ مربوط به هر واحد
  • طراحی نقشه طبقات با رعایت نکات معماری و سازه‌ای

برای ارتباط با کارشناسان ما و دریافت مشاوره در مورد اخذ دستور نقشه با ما در شرکت فنی و مهندسی رویال سازه پایدار تماس بگیرید.

محل دریافت دستور نقشه

توجه داشته باشید که جهت دریافت دستور نقشه باید به دفتر خدمات الکترونیک مراجعه نمایید و این دفاتر در سراسر کشور موجود هستند و شما برای تشکیل پرونده جهت دریافت این سند می‌توانید به هر کدام از دفاتر خدمات الکترونیک که دوست دارید، مراجعه نمایید، فقط به این نکته توجه داشته باشید که تا پایان روند کاری و اخذ دستور نقشه و صدور پروانه ساختمان، فقط باید با همان دفتر خدمات، همه کارهای خود را انجام دهید. بنابراین بهتر است که به دفتر خدمات الکترونیک محل سکونت خود مراجعه نمایید.

مطلب مهم دیگر درباره دریافت دستور نقشه این است که زمانیکه این نقشه در دفتر خدمات الکترونیک چاپ شد و به شما تحویل گردید، حتما به آن دقت نمایید که اطلاعات مندرج در آن با اطلاعات ملک شما مغایرتی نداشته باشد تا دچار دردسر نشوبد.

ما در رویال سازه پایدار آماده پاسخگویی به شما عزیزان هستیم. با ما تماس بگیرید.

مدارک مورد نیاز جهت اخذ دستور نقشه

برای شروع ساخت و ساز بهتر است که به دفتر خدمات الکترونیک محل سکونت خود مراجعه نموده و در خواست کتبی برای دریافت دستور نقشه نمایید. در ابتدا باید مدارکی که جهت تشکیل پرونده لازم است را تهیه کنید که این مدارک عبارتند از:

  • کپی و اصل سند مالکیت ملک مورد نظر
  • کپی و اصل مدارک شناسایی مالک و یا وکیل قانونی وی
  • ارائه اساسنامه و روزنامه رسمی شرکت
  • نظریه و رأی کمیسیون ماده 7، معروف به کمیسیون باغات
  • ارائه فیش‌های آب، برق و گاز
  • ارائه کد پستی ملک
  • کپی و اصل فیش‌های واریزی
  • ارائه نقشه دقیق از زمین ملک با مقیاس مورد نظر
  • کپی و اصل صورت جلسه تفکیکی برای املاک آپارتمانی
  • و…

برای کسب اطلاعات بیشتری در مورد اخذ این سند مهم ما در شرکت فنی مهندسی رویال سازه پایدار در خدمت شما هستیم. با ما تماس بگیرید.

رویال سازه پایدار و اخذ دستور نقشه

در این مطلب سعی کردیم همه نکات مربوط به دستور نقشه را با شما به اشتراک بگذاریم تا اگر اولین بار است که قصد دارید کار ساخت و ساز را انجام دهید و در مورد دستور نقشه اطلاعاتی ندارید و نمی‌دانید مراحل اخذ دستور نقشه چگونه است، با مطالعه این مقاله ابهامات شما در مورد این سند برطرف شود و با آگاهی کامل در راه ساخت و ساز ملک خود قدم بردارید.

همان‌طور که عنوان شد، یکی از مهم‌ترین مدارک قبل از ساخت و ساز دریافت دستور نقشه است؛ زیرا با دریافت این سند ابهاماتی که در مورد وضعیت فعلی ملک وجود دارد تا حد زیادی بر طرف خواهد شد و می‌توان با توجه به مندرجات و اطلاعات موجود در دستور نقشه، طراحی ساختمان را آغاز کرد.

اگر درباره اخذ دستور نقشه پرسش و یا ابهامی دارید، کارشناسان ما در رویال سازه پایدار آماده پاسخگویی به شما عزیزان هستند. با ما تماس بگیرید.